© 2009 MARINA PRONK


at. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

MARINA fotografie en andere beelden
introductie Omhoog (parent)
1 juni t/m 15 september 2024
KlimaatExpo Muiderslot
Van 1 juni t/m 15 september 2024 staat het Rijksmuseum Muiderslot in het teken van de uitdagingen rondom klimaatverandering en wij zijn er met maar liefst 2 installaties te weten MIERAKEL en WATERJUFFER bij.
MIERAKEL heeft CAKtwo in 2022 gemaakt voor de KlimaatExpo bij museum de Fundatie. Het is een colonne van 42 marcherende mieren die de klimaatverandering in beeld brengt. Mieren blijken te veranderen onder invloed van klimaatverandering: mieren met een relatief groter lichaam en een donkere kleur veranderen door opwarming van de aarde  in kleinere mieren die lichter van kleur zijn.
Intussen zijn al 20 mieren geadopteerd en heeft CAKtwo weer nieuwe gemaakt om de mierakelse colonne in stand te houden.
Materialen: keramiek en betonijzer met een afmeting van 42 keer variërend van 20 x 50 x 35 tot 70 x 100 x 80 cm.
Woensdag 22 mei vertrekken we met 7 transportkarren gevuld met mieren richting muiden. De transportkarren lenen we bij elke verhuizing van MIERAKEL van gewaardeerd Castricummer Dick van der Kolk.
WATERJUFFER heeft CAKtwo gemaakt voor ZomerExpo 2017 bij museum de Fundatie / Kasteel het Nijenhuis met het thema Water. De samenstelling van kunstenaarscollectief CAKtwo was toen nog Berend Wijers, Marina Pronk en Peter Rijke. De keuze voor juist dit beeld was gebaseerd op vorm waarbij het spanningsveld tussen het ruige materiaal van schrootafval en het fragiele karakter van het onderwerp de uitdaging voor CAKtwo vormde. Intussen is het bijna dagelijks in het nieuws: Libellen en Waterjuffers verdwijnen in snel tempo en dat heeft alles te maken met klimaatverandering, gebruik van bestrijdingsmiddelen en andere verontreinigende stoffen en het vernietigen van wetlands en kappen van bossen.
Materialen: betonijzer, cortenstaal en glas met een afmeting van 400 x 150 x 550 cm.
Info: www.muiderslot.nl
Dinsdag 21 mei vertrekken we met WATERJUFFER richting Muiden en dan volgt de uitermate spannende plaatsing. I.v.m. de diepte van de slotgracht hebben we een constructie van 630 meter steigerbuizen met een gezamenlijk gewicht van 630 kg bedacht die de juffer op haar plek moet houden.