© 2009 MARINA PRONK


at. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

MARINA fotografie en andere beelden
introductie Omhoog (parent)

12 mei 2024
Cultureel spektakel met live painting en muziek van saxofoon kwartet
Dit wordt een moederdag om nooit te vergeten! Geïnspireerd door de live muziek van het professionele Artbeat Saxophone Quartet schildert Sabrina Tacci live op een enorm canvas.
Marina: “Wie ooit bij een ‘live painting’ van Sabrina was, weet dat het een enorme belevenis is. De live muziek waar ze het avontuur ditmaal mee aangaat is van een ongekende klasse! Precies 1 maand voor de uitvoering was het Artbeat Saxophone Quartet in Atelier Bakkum voor een open repetitie ter voorbereiding op 12 mei. We waren werkelijk allemaal in vervoering en Sabrina voelde zich super geïnspireerd.“
De Italiaanse Sabrina Tacci had in haar jeugd, naast de muziek, twee grote liefdes: schilderen en theater. In de jaren 80, tijdens haar studie aan de Kunstacademie van Carrara, trad ze vaak met haar theatergroep op bij scholen, in theaters en op straat. Ze koos uiteindelijk voor het schilderen en studeerde cum laude af.
In ‘live painting performances’ komt Sabrina’s liefde voor schilderen, muziek en theater helemaal tot uitdrukking! ‘Bocca di Rosa’, een kleurrijk schilderij van + 2 x 2 m, is nu te zien is in de actuele expositie ‘Primavera’. Het was de allereerste ‘live painting’ die Sabrina al in 2004 in Pontremoli in de Toscane, maakte. Misschien is het niet toevallig dat dit kleurrijke werk eveneens een samenspel was met een live saxofonist, Nicola Orioli.
Het Artbeat Saxophone Quartet bestaat uit de 4 conservatorium geschoolde saxofonisten Marc Winder, Frits Heimans, Kees Hoogeveen en Leon van Mil. Ze schrijven vrijwel alle stukken zelf en hun repertoire is eigen, ongekend ontroerend, groovend, filmisch en funky!
De live performance is verdeeld over 2 sets waarvan de eerste start om 15:30 u. Naar verwachting start het tweede deel om 16:30 u of 17:00 u. Er wordt veel geïmproviseerd in het eerste samenspel en we adviseren dan ook om er vanaf de start bij te zijn. Als altijd is de toegang, een natje en een droogje gratis én een vrijwillige bijdrage voor het Artbeat Saxophone Quartet wordt bijzonder gewaardeerd!