© 2009 MARINA PRONK


at. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

MARINA fotografie en andere beelden
introductie
Mijn naam  is Marina Pronk.
Fotografie is sinds altijd mijn hobby. Als kind mocht ik ‘ns meekijken in een doka en daar is de kiem gelegd voor een leven met fotografie. Ik heb verschillende paden gevolg maar foto’s waren een rode draad.
Na mijn havo-pret-pakket heb ik 3½ jaar in een dierenspeciaalzaak gewerkt. Vervolgens kwam mijn toenmalige droom uit en werd ik aangenomen als dierenartsassistente bij dierenartsenpraktijk Fransen in Eindhoven. 5½ jaar later verhuisde ik naar Noord-Holland waar ik opnieuw ging studeren. In 2 jaar haalde ik mijn VWO-diploma met een NT-profiel en 4 jaar later studeerde ik af aan de HLO in Alkmaar. Ik ging werken voor de Gooise Recycling Maatschappij waar ik begon als Kwaliteit-, Arbeid-, Milieucoördinator en na enkele jaren bedrijfsleider werd. Naast mijn studies deed ik allerlei foto-opdrachten en ook op mijn werk- en stageplekken was ik altijd de huisfotograaf.
Nadat mijn jongste zoon was geboren moest ik in 2000 om gezondheidsredenen stoppen met mijn werk en brak er een emotionele tijd aan waarin we samen in de overleefmodus stonden. Mijn wonder gebeurde en de rust keerde terug. Ik had wat tijd nodig om mijn leven en activiteiten te heroverwegen. Ik kreeg de mogelijkheid om dicht bij mijn gezin te zijn en daarnaast allerlei creatieve workshops en opleidingen te volgen waaronder  masterclasses portretfotografie bij Imagelab in Amsterdam en en diverse workshops beeldhouwen waarbij ik o.a. Les kreeg van Piet Vos, Ton v. Beest, Ada v. Wonderen en Peter Schelvis. In 2007 realiseerde ik mijn studio en startte mijn bedrijf MARINAfotografie.
In 2011 hebben we kunstenaarscollectief CAKtwo opgericht. Gezamenlijk vragen wij aandacht voor vorm door enorm e uitvergroting. We werken veel met oud betonijzer maar ook met ander recycling materiaal en combineren, buigen, lassen, vlechten.. dit tot een object dat ons aanspreekt. Het is heerlijk om met Berend en Fred samen te werken en fijn om te merken dat onze installaties steeds meer aandacht krijgen.
Ik ben een gelukkig mens met een prachtige woon- en werkomgeving. Mijn foto’s maak ik op locatie, in de natuur en tijdens mijn reizen maar ook in mijn studio aan huis. Na enkele jaren van veel opdrachten leg ik me nu toe op mijn vrije beeldende werk waarmee ik exposeer. In mijn werk zoek ik zelden de confrontatie maar focus mij op mooie aspecten van de realiteit.. Zo probeer ik mijn kleine bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Sinds november 2017 combineer ik mijn werk met de schilderijen van Sabrina Tacci in steeds wisselende tentoonstellingen. Onder de naam ‘Atelier Marina & Sabrina’ zijn we elke vrijdag en elk 2e weekend van de maand open.